Press

Rob Vanoudenhoven stelt tentoon in de Zavel: ‘Ik kan mezelf slecht verkopen, BRUZZ.be, 8 February 2024

Sinds hij enkele jaren geleden neerstreek in Sint-Gillis werkt Rob Vanoudenhoven als beeldend kunstenaar aan een oeuvre dat bijzonder Belgisch en Brussels aandoet. De tv-figuur, met roots in de Marollen, blijft een verhalenverteller. “Ik heb altijd op alle aanbiedingen ja gezegd. Ik heb nooit een plan gehad.”

Photo by Saskia Vanderstichele

Sinds enkele jaren richt de bekende tv-maker Rob Vanoudenhoven zijn blik vooral op kunst. Het resultaat daarvan is nog tot eind februari te bezichtigen in Sablon d’Art in de Zavelwijk. “Afgedankte of banale objecten intrigeren me mateloos”, vertelt hij.

Photo by Angela Dansby

De Tol Van de Roem: Rob Vanoudenhoven, Humo, 21 January 2022

Rob Vanoudenhoven (53) is een fenomeen. Weinig mensen glijden zo makkelijk door het leven en omarmen met zoveel plezier al wat op hun pad komt, of het nu een bestaan als koelcelarbeider, fruitplukker of televisiegezicht is. Sinds kort heeft Vanoudenhoven alweer een sluipweg naar een nieuw leven gevonden, als kunstenaar.

“Ik werk graag met pornoboekjes. Die verschillende huidskleuren creëren een mooi effect”: tv-figuur Rob Vanoudenhoven over zijn ‘outing’ als kunstenaar, Het Laatste Nieuws, 18 December 2021

“Corona gaf me de kans rustig verder te doen aan mijn kunstwerken, iets wat er anders altijd maar tussen de soep en de patatten van kwam.” Tot voor kort wisten maar weinig mensen dat er ook een kunstenaar schuilt in tv-figuur Rob Vanoudenhoven (53). De geboren Mechelaar – die nu in het Brusselse woont – bleek al lang bezig met (collage)kunst, maar sinds een half jaar komt hij daar ook mee naar buiten.

Leer de kunstenaar Rob Vanoudenhoven (en enkele van zijn collega’s) kennen in galerij Artisjok, Het Laatste Nieuws, 29 October 2021

In de Lierse kunstgalerij Artisjok openen dit weekend twee nieuwe tentoonstellingen. Tijdens één van die expo’s kan u ook kunstwerken bewonderen van Tv-figuur Rob Vanoudenhoven.

Rob Vanoudenhoven maakt erotische kunst: “Iedereen vrijt toch graag?”, Het Laatste Nieuws, 21 June 2021

Rob Vanoudenhoven (52) maakt zijn debuut in de kunstwereld. De tv-maker exposeert in het Limburgse Bree met niet alledaagse collages. “Ik maak al twintig jaar kunst.” En dat doet hij nu met erotische werken. “Die gêne, ik vind dat raar. Iedereen vrijt toch graag?”